Godišnji remont Termoelektrane Stanari

Godišnji remont Termoelektrane Stanari

Termoelektrana Stanari u subotu, 26. septembra, započinje planirani redovni godišnji remont u trajanju od 30 dana. Remontni radovi će se obavljati

Termoelektrana Stanari u subotu, 26. septembra, započinje planirani redovni godišnji remont u trajanju od 30 dana.

Remontni radovi će se obavljati u složenijim uslovima u odnosu na ranije godine zbog pandemije izazvane koronavirusom, ali će EFT-Rudnik i Termelektrana preduzeti niz preventivnih mjera u cilju zaštite zdravlja, kako sopstvenih, tako i više od 300 radnika iz deset izvođačkih kompanija.

Planirani su značajni radovi, prvenstveno na kotlovskom postrojenju, a sve u cilju povećanja pouzdanosti i raspoloživosti termoelektrane u narednom periodu.

EFT-Rudnik i Termoelektrana Stanari je od početka 2020. godine proizvela 1.560.540 MWh električne energije i 1.930.000 tona uglja.

Planom poslovanja za 2020. godinu, kompanija EFT Rudnik i Termoelektrana Stanari je predvidjela ukupno tri zastoja Termoelektrane. Preventivni zastoji realizovani su u februaru i junu u trajanju od po deset dana i urađen je pregled i servis dijela kotlovskog i turbinskog postrojenja kao i dijela pomoćnih sistema, saopćeno je iz kompanije EFT-Rudnik i Termoelektrana Stanari.

 

Energetika.ba / FENA