“Eko-toplane” ostvarile profit od 200.000 KM

“Eko-toplane” ostvarile profit od 200.000 KM

Najkrupnija stvar koja je urađena u protekle četiri godine, kada je u pitanju rad gradskih preduzeća u Banjaluci, je rješenje problema gradskog gr

Najkrupnija stvar koja je urađena u protekle četiri godine, kada je u pitanju rad gradskih preduzeća u Banjaluci, je rješenje problema gradskog grijanja, što jasno pokazuje ovogodišnje poslovanje “Eko-toplana”, koje su ostvarile profit od 200.000 KM.

Rekao je ovo gradonačelnik Igor Radojičić komentarišući rad gradskih preduzeća u nastavku 41. sjednice, kada su odbornici Skupštine grada usvojili izvještaje o radu javnih preduzeća i ustanova za prošlu i planove poslovanja za ovu godinu.

Radojičić je rekao da se u posljednje četiri godine može primijetiti značajan pomak u radu javnih preduzeća i ustanova, kao i da su u mnogima od njih presječeni negativni procesi koji su donosili velike minuse.

Kao jedan od najvećih pomaka u radu javnih preduzeća naveo je restrukturisanje gradskog grijanja u “Eko-toplanama”, kojim je zaustavljena loša tradicija gomilanja minusa u toj oblasti.

On je naglasio da je “Gradska toplana” nakon više godina negativnog poslovanja napokon stala na noge.

“Presječeni su dugogodišnji negativni procesi, koji su godišnje donosili minus od preko deset miliona KM”, kazao je Radojičić.

Dodao je da je, poređenja radi, veoma loša godina za gradsko grijanje bila 2016. godina, koja je završena s oko deset miliona KM u minusu u gradskoj toplani, a da je ove godine napokon ostvarila profit.

“Ove godine, prvi put, imamo 200.000 KM profita u budžetu, što je postignuto gradnjom nove ‘Eko-toplane'”,  zaključio je Radojičić.

Energetika.ba / NN