Električni Volvo XC40 će imati 500 km autonomije

Električni Volvo XC40 će imati 500 km autonomije

Švedski proizvođač priprema značajan iskorak u smeru električne mobilnosti. Volvo je bio među prvim proizvođačima koji su najavili potpuno elektrifika

Švedski proizvođač priprema značajan iskorak u smeru električne mobilnosti. Volvo je bio među prvim proizvođačima koji su najavili potpuno elektrifikaciju game od 2019, a čini se da će novopredstavljeni kompaktni SUV XC40 u ovim planovima igrati značajnu ulogu.

Šveđani su već najavili svoj prvi električni automobil u obliku samostalnog brenda Polestar. Vozilo na bazi XC40 biće drugi električni automobil u ponudi proizvođača iz Gotenburga, a automobil bi u prodaji trebalo da se nađe već sljedeće godine, prenosi tportal.

XC40 bi takođe trebalo da dobije hibridnu i plug-in hibridnu verziju.

Malo toga je za sada poznato o električnom XC40 osim da bi trebalo da se pravi na modularnoj platformi CMA i da će raspolagati baterijom sa dovoljno kapaciteta za prevaljivanje 500 km sa jednim punjenjem.

Šveđani nisu definisali po kom standardu su došli do ove brojke, ali ako je reč o starom NEDC ciklusu to se može interpretirati kao autonomija od bar 300 km u realnim uslovima.

Energetika.ba