“Elektrokrajini” nekretnina u Lukoranu

“Elektrokrajini” nekretnina u Lukoranu

Investiciono-razvojna banka /IRB/ Republike Srpske saopštila je da je preduzeće "Elektrokrajina" iz Banjaluke ponudilo 415.350 KM što je najviše za ko

Investiciono-razvojna banka /IRB/ Republike Srpske saopštila je da je preduzeće “Elektrokrajina” iz Banjaluke ponudilo 415.350 KM što je najviše za korištenje prava preče kupovine za prodaju nekretnine u Lukoranu u Hrvatskoj.

“`Elektrokrajina` je pravni nasljednik `Električnog preduzeća Banjaluka`, koji je upisan kao vlasnik nekretnine”, navodi se u saopštenju.

Iz IRB-a napominju da je na javni poziv za prodaju odmarališta u Lukoranu, koji je bio objavljen u medijima u Hrvatskoj i BiH stiglo sedam ponuda, od kojih je jedna bila neblagovremena.

IRB je početkom februara objavila javni poziv za prodaju odmarališta u mjestu Lukoran na ostrvu Ugljan u blizini Zadra, površine 1.003 metra kvadratna, a početna prodajna cijena bila je 296.395 KM.

Iz ove banke navode i da za javni poziv za prodaju stana /poslovni prostor/ u Beogradu nije bilo ponuda i da će, po pravu preče kupovine, biti ponuđen Rafineriji nafte Brod po procijenjenoj vrijednosti od 817.128 KM.

Energetika.ba / SRNA