U općini Centar ekološka akcija povodom Dana planete Zemlje

U općini Centar ekološka akcija povodom Dana planete Zemlje

Općina Centar Sarajevo će sutra obilježiti Dan planete Zemlje ekološkom akcijom čišćenja i ozelenjavanja javnih površina. Planom akcije predviđena

Općina Centar Sarajevo će sutra obilježiti Dan planete Zemlje ekološkom akcijom čišćenja i ozelenjavanja javnih površina.

Planom akcije predviđena je sadnja stabala jasena, bagrema, breze, smrče…, u gradskom parku Jezero, dok će u parku u ulici Dajanli Ibrahim-bega ispod romskog naselja na Gorici osušene sadnice biti zamijenjene novim.

Učenici Zubotehničke škole će čistiti zelene površine oko stadiona na Koševu i porodilišta na Jezeru, a u sklopu projekta ”Ekskurzija 2018”.

Mjesni štabovi civilne zaštite će zajedno s građanima čistiti zelene površine kod prostorija svih mjesnih zajednica, kao i na lokalitetu starog rezervoara na Soukbunaru i oko džamije na Šipu.

Na prostoru Arboretuma na Kromolju bit će zasađeno novo drveće i živica, a zatim će biti održan ekološki čas za učenike osnovnih škola i njihovih ekoloških sekcija, uz učešće profesora Šumarskog fakulteta i članova Komisije Općinskog vijeća Centar za ekologiju i zaštitu kulturnog i prirodnog naslijeđa.

Iz Općine Centar pozivaju građane da učestvuju u ovoj akciji i daju svoj doprinos uređenju životne sredine.

Organizator ove akcije je Služba civilne zaštite, a učestvovat će članovi štabova civilne zaštite mjesnih zajednica, učenici osnovnih i srednjih škola, radnici KJKP ”Park” i svi drugi zainteresirani građani, saopćeno je iz Općine Centar.

Energetika.ba / FENA