Višković-Ping: U narednim danima potpisivanje ugovora o izgradnji HE Dabar

Višković-Ping: U narednim danima potpisivanje ugovora o izgradnji HE Dabar

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas telefonski sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Ping

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas telefonski sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Pingom o projektima u energetskom sektoru, sa posebnim osvrtom na finansiranje i izgradnju Hidroelektrane Dabar, saopšteno je iz Valde RS-a.

Predsjednik entitetske vlade i ambasador Kine konstatovali su da će u narednih nekoliko dana biti potpisan ugovor o izgradnji HE Dabar, te početi realizacija jednog od najvažnijih projekata u oblasti energetike u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Sagovornici su naglasili da su se stekli uslovi za otklanjanje svih dosadašnjih prepreka po pitanju realizacije ovog važnog projekta.

Tokom sastanka razgovarano je i o mogućnosti nabavke vakcine protiv virusa korona kineskog proizvođača, a za potrebe vakcinisanja stanovništva u Republici Srpskoj.

Višković je zamolio je ambasadora Narodne Republike Kine u BiH Ji Pinga da pomogne entitetskoj vladi u vezi sa nabavkom ove vakcine.

 

(Energetika.ba)