Volodin: Rezolucija o ‘Sjevernom toku 2’ u EP usvojena pod pritiskom SAD

Volodin: Rezolucija o ‘Sjevernom toku 2’ u EP usvojena pod pritiskom SAD

Rezolucija Evropskog parlamenta protiv gasovoda "Sjeverni tok 2" usvojena je pod pritiskom SAD, što predstavlja manifestaciju nepoštenog nadmetanja, i

Rezolucija Evropskog parlamenta protiv gasovoda “Sjeverni tok 2” usvojena je pod pritiskom SAD, što predstavlja manifestaciju nepoštenog nadmetanja, izjavio je predsjednik ruske Dume Vjačeslav Volodin.

On je novinarima rekao da je očigledno da je Evropski parlament odluku donio pod pritiskom Vašingtona.

“Pozivi za zaustavljanje projekta koji je ekonomski održiv za evropske zemlje i njihove građane upućeni su nakon niza prijetnji iz Kongresa SAD sankcijama protiv kompanija koje učestvuju u izgradnji ‘Sjevernog toka 2'”, istakao je Volodin.

Volodin je naglasio da je odluka EU ništa drugo do nepošteno nadmetanje uz podršku političara koji propagiraju demokratiju i slobodne ekonomske principe, javio je TASS.

Predsjednik donjeg doma ruskog parlamenta napomenuo je da ruska Duma smatra neprihvatljivim zalaganje za ekonomske interese određenih zemalja kroz politički pritisak.

On je dodao da bi na predstojećem glasanju za sastav Evropskog parlamenta građani trebalo da razmisle o tome o čijim interesima vode računa njihovi predstavnici u takvoj evropskoj strukturi.

Evropski parlament usvojio je juče rezoluciju u kojoj osuđuje izgradnju “Sjevernog toka 2”, a projekat naziva političkim i smatra ga prijetnjom za energetsku bezbjednost Evrope.

U tekstu rezolucije parlament EU zahtijeva ukidanje projekta.

Energetika.ba