Novosti

Danas počinje Energetski samit u Neumu

Autor: Energetika.ba
borjana kristo vmbih

Predsjedateljica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto obratit će se danas u Neumu na otvaranju Energetskog samita 2023 u Bosni i Hercegovini.

Samit će okupiti visoke dužnosnike izvršne i zakonodavne vlasti u Bosni i Hercegovini, ambasadore Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Njemačke, Češke, UN-a i EU-a u Bosni i Hercegovini te stručnjake iz područja energetike i poslovne subjekte koji će kroz sedam tematskih panela, radionice te prezentacije aktuelnih projekata razgovarati o najaktuelnijim energetskim pitanjima u Bosni i Hercegovini.

Energetski samit u Bosni i Hercegovini 2023 organizira se pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Državne regulatorne komisije za električnu energiju, Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske i Regulatorne komisije za energiju Federacije BIH.

Na marginama samita u Neumu predsjedateljica Krišto će se sastati s ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovinin Michaelom Murphyjem, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.

Energetika.ba

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba