Novosti

Rudari pozvali Nikšića i Lakića da se hitno uključe u rješavanje stanja u RMU Zenica

Autor: Energetika.ba
ee7348c5-25ea-46cb-9f0d-8f4c6be600c2

Predsjedništvo Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH je sa današnje Vanredne sjednice koja se održava u Zenici uputilo zahtjev za hitno postupanje premijeru Federacije BiH i ministru energije, rudarstva i industrije FBiH sljedećeg sadržaja:

"Predsjedništvo Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH sa Vanredne sjednice koja se održava danas, 26. jula 2023. godine u Zenici vam dostavlja zahtjev da se zbog specifičnosti stanja u Rudniku mrkog uglja „Zenica“ u Zenici i svih opasnosti koje proizvodi jedno takvo stanje pod HITNO uključite u prevazilaženju navedenog stanja.

Takođe, ZAHTIJEVAMO da se po pitanju isplate plate radnicima za mjesec juni 2023. godine u Rudniku mrkog uglja „Zenica“ u Zenici u potpunosti primjeni sporazum potpisan 03. jula 2023. godine između Sindikata Rudnika mrkog uglja „Zenica“ u Zenici i direktora Rudnika mrkog uglja „Zenica“ u Zenici.

Još jednom ističemo i naglašavamo da je stanje u Rudniku mrkog uglja „Zenca“ u Zenici jako specifično, nosi sa sobom niz opasnosti a koje mogu utjecati na sigurnost i zdravlje jednog dijela radnika navedenog rudnika, te kao takvo zahtijeva HITNU reakciju."

Energetika.ba

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba