smart solar

U bh. gradu otvorena firma za izgradnju solarnih elektrana

Autor: Energetika.ba
Foto: Ilustracija
U poslovnoj zoni Ciljuge u Živinicama 31. jula je svečano otvorena kompanija Smart Solar.


Radi se o kompaniji koja je specijaliziranu za solarnu energiju.

Investitor i vlasnik Anel Hadžić već 20 godina uspješno vodi kompaniju SH-Solartehnick AG u Švicarskoj koja zapošljava 70 radnika, izvještava RTV Živinice.

Hadžić sa poslovnim partnerima Admirom Kulićem i Sanelom Hodićem Tuzlanski kanton su odabrali kao početnu tačku proširenja poslovanja u BiH, a Živinice su odabrali kao sredinu koja trenutno ima najbolje uslove za ulaganje.

Svaka poslovna ideja u grad Živinice je dobradošla, što potvrđuje i drastičan rast razvoja privreda u Živinicama, kazao je između ostalog na svečanoj ceremoniji otvaranja Smart solar kompanije gradonačelnik Began Muhić.

U samoj protekloj godini dana svoje firme u Živinicama otvorila su 24 kako domaća tako i strana investitora, zahvaljujući povoljnim uslovima koje je obezbijedila gradska uprava .

U Živinicama se nalaze 4 poslovne zone koje su skore popunjene, prenosi Indikator ba.

Gradska uprava provodi aktivnosti na otvaranju novih, kako bi omogućili investitorima da pokreću svoje biznise i zapošljavaju novu radnu snagu.

Direktorica Centra za ekologiju i energiju Džemila Agić naglasila je da je otvaranje ovakvih firmi nešto što je nužno , kako bi se riješili zagađenja okoliša od fosilnih goriva.

Smart Solar kompanija smještena je u poslovnoj zoni Ciljuge pored kompanije Bingo.

Specijalizirana je za instalaciju fotonaponskih elektrana i toplotnih pumpi, pružajući klijentima najkvalitenija pouzdana i efikasna rješenja .

Dvodecenijsko iskustvo na tržištu Švicarske garantira kvalitet, poručili su iz Smart Solar Živinice.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba