Novosti

Uskoro regionalni energetski hit – Sarajevo Energy Forum

Autor: Energetika.ba
SEF Foto

Ostalo je osam dana do početka Sarajevskog energetskog foruma, jednog od najvažnijih regionalnih skupova posvećenih energetskoj industriji.

Ovaj forum će okupiti stručnjake, poslovne ljude, te predstavnike vlasti koji će raspravljati o važnosti prelaska na obnovljive izvore energije i načinima kako da se to ostvari.

Kao što je već poznato, prelazak na obnovljive izvore energije je ključan za održivu budućnost planete, a energetski forum će se fokusirati upravo na ovu temu.

Ono što je posebno važno: svoje učešće na SEF-u su već potvrdili brojni respektabilni eksperti kako iz Bosne i Hercegovine tako i iz regije. Vrlo zanimljivo će biti čuti, naprimjer, jednog od ključnih autoriteta u ovoj oblasti, dr. Janeza Kopača, ili Marka Lasića, direktora KOER-a, prve virtuelne elektrane u Hrvatskoj, dr. Gorana Majstorovića iz Energetskog instituta Hrvoje Požar iz Zageba, ili dr. Elmu Agić-Šabetu profesoricu sa SSST-a, dr. Adnana Đuguma iz Sarajevogasa, Nikolu Rovčanina izvšnog direktora Elektroprivrede Crne Gore, ili Maju Pokrovac, direktoricu Obnovljivih izvora energije Hrvatske…
Da se radi o ozbiljnoj organizaciji i institucionalnoj podršci projektu govori i podatak da je pokrovitelj Sarajevskog energetskog foruma Ministarstvo vansjke trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hecegovine, a entitetska ministarstva enegrije i turzima i okoliša, vlade kantona Sarajevo, USK, Ze-Do, te Vanjskotrgovinska komora su institucionalni partneri SEF-a. Tu su i brojni medijski partneri, uključujući i najčitanije portale u zemlji.

Još uvijek su otvoreni pozivi za prijavu za učešće na SEF-u, a svoju povoljnu priliku možete iskoristiti na linku. Ova promo ponuda koja je u zadnjoj sedmici pred početak foruma, 50% je niža od redovne cijene za pojedince i mala i srednja preduzeća. Ponuda se mora zgrabiti, pošto je broj mjesta na forumu ograničen, a s obzirom da forum počinje 21. juna, taj rok je sve kraći…

Na Sarajevskom energetskom forumu biće govora o razvoju nacionalnih i regionalne berze trgovanja energijom, kao i o tranziciji na zeleni hidrogen, korištenju biomase – šta mora uraditi država, a koje pripreme mora učiniti privreda…
Biće održano predavanje o ulozi prosumera građanske energije i energetskih zajednica u bržoj energetskoj tranziciji – prednosti, slabosti i naučene lekcije iz regiona, kao i prezentacija o sistemima mjerenja i učinkovitosti rada i očekivanih prihoda solarnih elektrana i kako gubitke učiniti minimalnim. Tokom trodnevne konferencije, učesnici će imati priliku učestvovati na 10 panela, sa perko 70 panelista iz cijele BiH i regije, sa prezentacijama i predavanjima na tražene i aktuelne teme, a sve detalje možete pronaći na www.sef.ba.

Sarajevo će, dakle, od 21. do 23. juna 2023. godine u hotelu Hills na Ilidži biti domaćin Sarajevskog energetskog foruma – SEF, jednog od najvažnijih skupova posvećenih energetskoj industriji u regionu.

(Biznis.ba)

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba