Slovenija

Zelena tranzicija: Toyota želi investirati u Ljubljanu

Autor: Energetika.ba
Foto: X
Ljubljanu je prošle sedmice posjetio predsjednik Toyota Tsusho Corporation, koji se sa svojim izaslanstvom sastao s gradonačelnikom Zoranom Jankovićem te predstavnicima Javnog holdinga Ljubljana, Energetike Ljubljana i Ljubljanskog potničkog prometa.

Gradonačelnik Zoran Janković prošlog je utorka u gradskoj vijećnici primio delegaciju iz Japana.

Predsjednik korporacije Toyota Tsusho Ičiro Kašitani sa suradnicima je posjetio Ljubljanu. Na Jankovićevom osobnom Facebook profilu napisali su kako se "Kašitani želio sastati s gradonačelnikom i predstavnicima konzorcija za uvođenje vodika, čiji je član i Grad Ljubljana".

"Toyota je iznimno zainteresirana za saradnju s konzorcijem i ova bi posjeta mogla dati neformalno zeleno svjetlo za konačni ugovor o partnerstvu", prenosi ljubljanski Dnevnik.

"Predstavili smo im što ćemo raditi s vodikom. Da smo kupili prvih osam autobusa na vodik koji iduće godine stižu u Ljubljanu. Također, iduće godine bit će dovršena i prva punionica vodika u Stanežičama", sažeo je Janković sadržaj skupa i uvjerio kako velika gradska porodica vjeruje u vodikovu tehnologiju za zelenu tranziciju.

© Copyright 2005. - 2024. Radio M Media Group.
Sva prava zadržana.
Dizajn i programiranje: Lampa.ba