Energetika.ba
Gas

Predsjedateljica Skupštine KS Ana Babić posjetila KJKP 'Sarajevogas'

Autor: Energetika.ba
Predsjedateljica Skupštine KS Ana Babić posjetila KJKP 'Sarajevogas'

Predsjedateljica Skupštine Kantona Sarajevo Ana Babić posjetila je danas KJKP "Sarajevogas", gdje je sa direktoricom Nihadom Glamoč razgovarala o trenutnim aktivnostima, započetim projektima, kao i onim koji su planirani u skorijoj budućnosti.

Direktorica Glamoč je navela da su u toku radovi na održavanju gasne mreže, a u završnoj fazi je i proširenje gasne mreže na Kromolju i Poljinama, kao i uvezivanje gasnog prstena sa Vogošćom.

- Strateški cilj 'Sarajevogasa' je da kompletna gasna mreža bude u gasnom prstenu stoga se paralelno radi i na projektu gasificiranja naselja od Miševića prema Rakovici – kazala je Glamoč.

Dodala je da nakon usvojenog rebalansa budžeta Vlade KS ima naznake da će se započeti gasifikacija, odnosno uvezivanje gasnog prstena sa Igmana prema Hadžićima.

Predsjedateljica Babić je izrazila zadovoljstvo zbog pozitivnog poslovanja "Sarajevogasa" te pohvalila rad i strategiju direktorice Glamoč, istaknuvši da će Kanton Sarajevo, kao osnivač i vlasnik ovog preduzeća, nastaviti podržavati sve njegove aktivnosti.

Jedna od aktivnosti je projekt priključaka individualnih stambenih objekata na distributivnu gasnu mrežu "Sarajevogasa", za šta je Vlada KS osigurala 501.000 KM, saopćeno je iz Press službe KS.

Energetika.ba