Energetika.ba
Gas

Sarajevogas apeluje da se riješi nastali problem sabdijevanja gasom

Autor: Energetika.ba
Sarajevogas apeluje da se riješi nastali problem sabdijevanja gasom

Kantonalno javno komunalno preduzeće „Sarajevogas“ d.o.o. Sarajevo saopćilo je danas da, ukoliko potrošnja gasa bude na jučerašnjem i današnjem nivou, procjenjuju da će količine prirodnog gasa kojima ovo preduzeće raspolaže biti dostatne i tokom sutrašnjeg dana.

-Nadamo se da će uskoro biti uspostavljeno uredno snabdijevanje prirodnim gasom Kantona Sarajevo - navodi se u saopćenju Sarajevogasa, te dodaje da će o eventualnim promjenama i najnovijim informacijama obavještavati javnost.

KJKP Sarajevogas d.o.o. Sarajevo je obaviješteno da “Gas Promet” a.d. u svojstvu operatora transportnog sistema prirodnog gasa u Republici Srpskoj prestaje 1. oktobra 2019. godine sa obavljanjem usluge transporta za potrebe BH Gas d.o.o. Sarajevo.

- Sarajevogas nije uvoznik prirodnog gasa u Bosnu i Hercegovinu, te informišemo javnost da je postojeći problem sa snabdjevanjem gasom uzrokovan nerješenim pitanjima između BH-Gasa d.o.o. Sarajevo i transportera prirodnog gasa u Republici Srpskoj – navodi se u saopćenju.

U cilju zaštite potrošača u Kantonu Sarajevo, iz ovog preduzeća apeluju na nadležene kompanije, te resorna entitetska ministarstva, da nastale probleme hitno riješe, kako ne bi dovodili u pitanje redovno snabdijevanje prirodnim gasom građana Kantona Sarajevo, posebno pred početak sezone grijanja.

( FENA)