Energetika.ba
Gas

Uskoro početak četvrte faze projekta gasifikacije naselja Kromolj, Slatina, Poljine i Šip

Autor: Energetika.ba
Uskoro početak četvrte faze projekta gasifikacije naselja Kromolj, Slatina, Poljine i Šip

U prostorijama Općine Centar, u ponedjeljak 13. maja 2019. godine načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i direktorica Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Sarajevogas“ Nihada Glamoč potpisali su protokol o saradnji na realizaciji projekta izgradnje distributivne gasne mreže  i priključaka do izlaza iz putnog pojasa u naseljima Kromolj, Slatina, Poljine i Šip.

Za realizaciju ovog projekta Općina Centar je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 170.000 maraka.

Pomenutim protokolom definisana su prava i obaveze potpisnika, te način i uslovi realizacije projekta. Podsjećamo da je u prošloj godini okončana realizacija treće faze projekta izgradnje distributivne gasne mreže u naseljima Kromolj i Poljine čija je vrijednost iznosila 406.230 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar u svom budžetu.

Prilikom potpisivanja protokola direktorica Glamoč je objasnila tehničke detalje samog projekta i izrazila zahvalnost Općini Centar na ukazanom povjerenju.

–Danas smo potpisali protokol sa Općinom Centar o realizaciji četvrte faze izgradnje distributivne mreže u naseljima Kromolj, Slatina, Poljine i Šip. Ova faza podrazumijeva izgradnju dijela distributivne mreže u Ulici Svetozara Ćorovića, te dijela distributivne gasne mreže u okviru sanacije i rekonstrukcije saobraćajne infrastrukture od kružnog toka kod bolnice Jagomir, za koji je u toku izrada idejnog projekta, te izgradnju dijela distributivne mreže u naselju Šip. U ovoj fazi se stvaraju uslovi za proširenje gasifikacije naselja Nahorevo, koje će se u sljedećim fazama realizacije povezati sa izgrađenim gasovodima u prethodnim fazama. Početak radova očekujemo za desetak dana ili u krajnjem slučaju početkom juna, a svi radovi će biti završeni do početka sezone grijanja, pojasnila je Glamoč.

Načelnik Ajnadžić je izrazio nadu da će firma Sarajevogas kvalitetno obaviti svoj dio posla, kao i do sada, na zadovoljstvo naših građana.

-Realizacija ovog projekta je od velikog značaja i za Sarajevogas, ali prije svega za stanovnike pomenutih naselja. Na ovome se nećemo zaustaviti, a u narednom periodu planiramo nastaviti širiti gasnu infrastrukturu. Očekujemo da će realizacijom projekta stanovnici ovih naselja biti zadovoljni, naglasio je Ajnadžić.

Energetika.ba