Energetika.ba
Gas

Zbog radova smanjena isporuka gasa u Sarajevu, moguća i potpuna obustava

Autor: Energetika.ba
Zbog radova smanjena isporuka gasa u Sarajevu, moguća i potpuna obustava

Kompanija Sarajevo gas a.d. Istočno Sarajevo danas je smanjila isporuku gasa za potrebe BH-Gasa d.o.o. Sarajevo, a kako je navedeno razlog su radovi na ventilima na kojima je ranije utvrđeno veće curenje. Riječ je o radovima na blok stanici Snagovo.

"Smanjenje transportovanih količina se vrši u svrhu sanacije i moguće je da dođe i do potpune obustave transporta prirodnog gasa", piše u obavještenju Sarajevo gasa a.d. Istočno Sarajevo.

Iz ove firme podsjećaju da su o svemu obavijestili BH-Gas kako bi na vrijeme informisali njihove kupce iako nisu "u skladu sa ugovorom dobili informaciju o potrebnoj količini prirodnog gasa koji bi trebao transportovati Sarajevo gas a.d. Istočno Sarajevo za potrebe BH-Gasa".

"Neprihvatanjem cijene transporta prirodnog gasa, odnosno Protokola od BH-Gasa preduzeće Sarajevo-gas a.d. je dovedeno u ozbiljnu situaciju gdje je prisiljeno da obustavi daljnji transport prirodnog gasa dok se ovaj problem ne riješi", navodi se u dopisu Sarajevo-gasa.

Kako kažu, prije prekida transporta gasa obavijestit će javnost o razlozima prekida i o svim pokušajima da riješe ovaj problem kako bi se nastavilo sa urednim snabdjevanjem prirodnim gasom.

Energetika.ba / Klix.ba