Energetika.ba
Sarajevo

FMT: Od danas u funkciji i aplikacija za praćenje cijena goriva za Apple telefone

Autor: Energetika.ba
FMT: Od danas u funkciji i aplikacija za praćenje cijena goriva za Apple telefone
Ilustracija

Federalno ministarstvo trgovine (FMT) saopćilo je kako je od danas, 17. aprila u funkciji mobilna aplikacija FMT FBiH oil info za Apple telefone.

Korisnici iPhonea aplikaciju za praćenje cijena goriva mogu skinuti na ovom linku:

https://apps.apple.com/hr/app/fmt-fbih-oil-info/id6497949742?l=hr

Iz Federalnog ministarstva trgovine podsjećaju da je od 9. marta korisnicima dostupa unaprijeđena, redizajnirana mobilna aplikacija FMT FBiH oil info, za Android i Huawei telefone, a sada i za Apple telefone.

Mobilnom aplikacijom, koja u realnom vremenu preuzima podatke iz navedene eOPC aplikacije, omogućeno je svim građanima da raspolažu sveobuhvatnim i pravovremenim informacijama o cijenama goriva na benzinskim pumpama u Federaciji BiH.

Aplikacija sadrži cijene naftnih derivata na izabranom lokalitetu poredane od najnižih do najviših.

Uvažavajući zahtjeve korisnika, u poboljšanoj verziji, omogućeno je biranje informacija o cijenama goriva za više općina istovremeno.

Ranija aplikacija nije mogla podržavati verziju za Huawei telefone, a poboljšana verzija daje mogućnost korištenja i korisnicima ovih telefona.

Pojednostavljena je i forma za prijavljivanje nepravilnosti u iskazanoj cijeni na fiskalnom računu i obavijesti o promjeni cijena i druge nepravilnosti.

Također, nova verzija aplikacije pruža više informacija o benzinskim pumpama kao što je posjedovanje punjača za električna vozila, praonice, parkinga za kamione, dječje igraonice i slično. Uneseno je i radno vrijeme pumpi za svaki dan u sedmici.

Korisnicima aplikacije omogućena je mapa do odabrane benzinske pumpe.

Za korisnike Androida link za skidanje aplikacije je ovdje:

https://play.google.com/store/apps/details?id=ba.gov.fmt.eopc&hl=en&gl=US

Za korisnike Huawei telefona link ovdje:

https://appgallery.huawei.com/app/C110487821

Potrošači korištenjem ove aplikacije imaju relevantnu informaciju za kupovinu po najnižim cijenama u ponuđenom aktuelnom rasponu i tako na najefikasniji način ostvaruju svoje autonomno pravo izbora, odnosno uštedu pri kupovini, navodi se u saopćenju.