Energetika.ba
Nafta

Govedarica: Set zakona o poskupljenju goriva nanio je štetu građanima

Autor: Energetika.ba
Govedarica: Set zakona o poskupljenju goriva nanio je štetu građanima

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica rekao je danas, nakon sastanka sa predstavnicima Evropske narodne partije (EPP) Andrejom Kovačem i Kristijanom Dan Predom, da je set zakona koji je definisao poskupljenje goriva nanio štetu građanima.

"Ako ćemo donositi takve zakone onda nismo na dobrom putu", rekao je Govedarica, ističući da država treba da ima majčinski odnos prema svojim građanima i privrednicima, a ne maćehinski.

Govedarica je u vezi sa investicijama rekao da politička kriza i nestabilan politički ambijent opredjeljuju strane ulagače da se "odmaknu" i od RS-a i od Federacije BiH, i da utočište nađu u drugim zemljama, saopšteno je iz SDS-a.

"Smatram da je to bespotrebno, potencijalna zona konflikta ne treba da bude ovo područje, protekli vijek je bio vijek stradanja a ovo treba da bude vijek mira, izgradnje i prosperiteta", rekao je Govedarica.

Kao najveće probleme Govedarica je naveo odlazak mladih, te da je potreban put ka evropskom integrisanju društva.

"Naravno ne po cijenu svega. Nama je bitno da RS u punom kapacitetu ide ka evropskim integrisanim smjernicama", rekao je Govedarica.

On je izrazio uvjerenje da će RS već naredne godine uz pomoć svih ostalih evropskih narodnih partija imati otvorena vrata za investicione fondove.

"SDS će uspjeti da izgradi takva prijateljstva koja će biti od koristi građanima", najavio je Govedarica koji je sa predstavnicima EPP-a razgovarao i o stanju u BiH pred opšte izbora, procesima pridruživanja BiH EU i članstvu SDS-a u EPP-u.

Sastanku su prisustvovali zamjenik predsjednika Odbora za proširenje EPP i mediteranske politike pri EPP Andrej Kovač, potpredsjednik Odbora za ljudska prava pri EPP Kristijan Dan Preda, potpredsjednik Odbora za ljudska prava u EPP Dubravka Šuica i drugi predstavnici EPP-a, kao i predsjednik Glavnog odbora SDS-a Milan Miličević i zamjenik predsjednika Aktiva žena SDS Mladenka Pandurević.

Energetika.ba