Energetika.ba
Nafta

Putin: Moskva jača dijalog sa proizvođačima nafte

Autor: Energetika.ba
Putin: Moskva jača dijalog sa proizvođačima nafte

Rusija će nastaviti da unapređuje dijalog sa zemljama koje proizvode naftu kako bi obezbijedila stabilnost svog tržišta i stvorila uslove za održiv razvoj industrije, izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

On je tokom foruma "Ruska energetska sedmica" u Moskvi napomenuo da se napredak globalnog energetskog sektora i energetska bezbjednost planete mogu postići samo kroz globalno partnerstvo, uz rad po pravilima koja su ista za sve i kroz konstruktivan dijalog učesnika na tržištu bez ikakvih političkih motiva.

Putin je istakao da ravnoteža ponude i potražnje na tržištu nafte, postignuta sporazumom sa Organizacijom zemalja izvoznica nafte, potvrđuje ispravnost ovakvog pristupa, javio je TASS.

"Rusija će nastaviti da unapređuje dijalog zemalja koje proizvode naftu, kako bi se obezbijedila stabilnost tržišta, stvorili uslovi za održiv razvoj industrije i sproveli dugoročni planovi investiranja", rekao je Putin.

Predsjednik Rusije izjavio je da će potražnja za naftom na globalnom tržištu rasti u bliskoj budućnosti, uglavnom na račun potrošača iz azijsko-pacifičkog regiona, a da je primijetan i porast potražnje u Evropi.

Energetika.ba