Energetika.ba
Nafta

Putin odgovara građanima Rusije: Povećanje cijena goriva je neprihvatljivo

Autor: Energetika.ba
Putin odgovara građanima Rusije: Povećanje cijena goriva je neprihvatljivo

Ruski predsjednik Vladimir Putin danas u sklopu tradicionalnog programa "Direktna linija s predsjednikom Rusije" odgovara građanima svoje zemlje na pitanja koja ih interesuju. Mnogi su se već žalili predsjedniku na povećanje cijena goriva, što je on ocijenio neprihvatljivim.

Prvi Rus koji je direktno postavio pitanje Putinu bio je Aleksij iz Sankt Peterburga. On je kritikovao Putina kako ne može obuzdati cijene benzina.

"Povećanje cijena benzina povezano je s nepravilnim regulisanjem u oblasti energetskih resursa. To je nedopustivo. Vlada će preduzeti dodatne mjere za stabilizaciju cijena benzina", kazao je Putin te uživo u programu pozvao ruskog ministra energetike Aleksandra Novaka da odgovori na pitanje o povećanju cijena benzina.

Novak je istakao kako je rast cijena goriva skoro zaustavljen te da vladine mjere imaju pozitivan utjecaj. Kako je kazao, uvođenjem akciza cijene goriva prestale su rasti od kraja maja.

Prema pisanju ruskih medija, organizatori su do sada primili više od milion i po pitanja za predsjednika Putina. Najveći broj pitanja stigao je putem telefona, dok su mnogi koristili i SMS poruke.

Pored pitanja o poskupljenju benzina, Putina su građani najviše pitali o transportnoj komunikaciji s Krimom, sastanku s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom te situaciji u vezi s novinarom Arkadijem Bebčenkom. Pojedini građani pitali su predsjednika i da li se plaši političkih rivala te da li misli da će ruski fudbalski tim proći grupu na Svjetskom prvenstvu koje se ove godine održava u Rusiji.

Energetika.ba