Energetika.ba
Ministarstvo trgovine

Redizajnirana i unaprijeđena aplikacija oil info za FBIH

Autor: Energetika.ba
Redizajnirana i unaprijeđena aplikacija oil info za FBIH
"Oil info"

Od 9. marta korisnicima je dostupa unaprijeđena, redizajnirana mobilna aplikacija Federalnog ministarstva trgovine "oil info", za android telefone, a u narednim danima očekuju isto i za Huawei i Apple telefone.

Mobilnom aplikacijom, koja u realnom vremenu preuzima podatke iz navedene eOPC aplikacije, omogućeno je svim građanima da raspolažu sveobuhvatnim i pravovremenim informacijama o cijenama goriva na benzinskim pumpama u FBiH, priopćeno je iz Federalnog ministarstva trgovine.

Aplikacija sadrži cijene naftnih derivata na izabranom lokalitetu poredane od najnižih do najviših.

"Uvažavajući zahtjeve korisnika, u poboljšanoj verziji, omogućeno je biranje informacija o cijenama goriva za više općina istovremeno", kazali su.

Ranija aplikacija nije mogla podržavati verziju za Huawei telefone, a poboljšana verzija daje mogućnost korištenja i korisnicima ovih telefona.

Pojednostavljena je i forma za prijavljivanje nepravilnosti u iskazanoj cijeni na fiskalnom računu i obavijesti o promjeni cijena i druge nepravilnosti.

Također, nova verzija aplikacije pruža više informacija o benzinskim stanicama kao što je posjedovanje punjača za električna vozila, praonice, parkinga za kamione, dječje igraonice i slično. Uneseno je i radno vrijeme pumpi za svaki dan u sedmici.

Korisnicima aplikacije omogućena je mapa do odabrane benzinske pumpe.

Za korisnike androida link za skidanje aplikacije je moguće na ovom linku:

https://play.google.com/store/apps/details?id=ba.gov.fmt.eopc&hl=en&gl=US

"Potrošači korištenjem ove aplikacije imaju relevantnu informaciju za kupovinu po najnižim cijenama u ponuđenom aktualnom rasponu i tako na najefikasniji način ostvaruju svoje autonomno pravo izbora, odnosno uštedu pri kupovini", zaključili su u priopćenju.

Projekt Federalnog ministarstva trgovine eOPC.fmt.gov.ba omogućava poticanje tržišnog natjecanja u oblasti maloprodaje naftnih derivata u Federaciji BiH, olakšava rad kontrolnih organa i zaštitu prava i interesa potrošača.