Energetika.ba
Novosti

Delegacija PSBiH na 4. Energetskom samitu u Neumu

Autor: Energetika.ba
Delegacija PSBiH na 4. Energetskom samitu u Neumu

Članovi Komisije za saobraćaj i komunikacije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Momčilo Novaković, Hanka Vajzović, Šemsudin Mehmedović, Mirsad Mešić i Nikola Lovrinović te član Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH Salko Sokolović učestvovat će u radu 4. Energetskog samita, koji će od 25. do 27. aprila biti održan u Neumu.

Na Samitu, koji zajednički organiziraju Projekt Američke agencije za međunarodni razvoj - Investiranje u sektor energije (USAID EIA) i Njemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ), bit će razgovarano o održivom razvoju energetskog sektora u BiH, tržištu električne energije i gasa, kao i o podsticajima za obnovljive izvore energije.

Kroz šest panela na Samitu bit će razmotreno i pitanje energetske efikasnosti, kao i pitanje nezavisnosti regulatornih tijela. Organizatori očekuju da se u završnim obraćanjima zvaničnika i kroz prezentaciju ključnih poruka i zaključaka ponudi vizija daljeg razvoja energetskog sektora u BiH.

Trodnevni skup u Neumu bit će održan pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Državne regulatorne komisije za električnu energiju (DERK), kao i entitetskih regulatornih komisija za energetiku, saopćeno je iz Pres-službe PSBiH.

Energetika.ba / FENA