Energetika.ba
Novosti

Džindić inicirao nove sastanke sindikata metalaca i Ginexa

Autor: Energetika.ba
Džindić inicirao nove sastanke sindikata metalaca i Ginexa

Federalni ministar energije, industrije i rudarstva Nermin Džindić zbog novonastale situacije u goraždanskom Ginexu nakon što je Vlada FBiH dala saglasnost Nadzornom odboru za smjenu Uprave te kompanije, inicirao je nove razgovore sa zainteresiranim stranama. Podsjećanja radi, ministar Džindić prvobitno je za nedjelju 1. maja, sazvao sastanak u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, ali iz Sindikalne organizacije ove firme nisu bili u mogućnosti odazvati se.

Stoga je ministar jučer uputio novi poziv predstavnicima Sindikalne organizacije Unis Ginexa i Sindikata metalaca FBiH na sastanak u ponedjeljak 9. maja, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu.

- Vjerujem da se rješenja za sva sindikalna pitanja trebaju tražiti na sastancima, u konstruktivnim i argumentiranim pregovorima, a ne putem saopštenja - izjavio je ministar Džindić.

Također, u povodu zahtjeva Sindikata metalaca iznesenih na prvomajskim protestima, ministar Džindić poslao je pozivno pismo čelništvu tog sindikata i na sastanak u četvrtak 12. maja, u zgradi Vlade FBiH u Sarajevu.

- Na sastanku će se raspraviti o Vašim iznesenim zahtjevima o kojima sam upoznat iz medija -  naveo je Džindić u pismu predsjedniku Sindikata metalaca Bajri Melezu.

Energetika.ba / FENA