Energetika.ba
Novosti

Električni Taycan uskoro će se nuditi s još jednom karoserijskom verzijom

Autor: Energetika.ba
Električni Taycan uskoro će se nuditi s još jednom karoserijskom verzijom
Videomaterijal sa staze Nürburgring Nordschleife pokazuje da će nedavno predstavljeni elektropokretan Porsche Taycan uskoro dobiti i praktičnije karoserijsko izdanje koje se krije iza naziva Cross Turismo koji je njemačka automobilska kompanija prije nekoliko godina koristila za naziv svog konceptnog modela.

I dok se Porsche i Tesla na Nürburgringu i dalje nadmudruju oko najbržeg produkcijskog električnog automobila s četvero vrata, produkcijski model Taycan Cross Turismo za sada i neće imati šta da dokazuje, jer osim Porschea niko drugi ne testira karavanski automobil koji pokreće samo struja.

Nije poznato koliko snage pokreće Porscheov temeljito kamufliran prototip, ali se zbog dodatne mase očekuje da će produkcijski Cross Turismo pokretati najsnažnije opcije s (besmislenim) nazivima Turbo i Turbo S čiji motori proizvode više od 760 KS.

Vrijeme će pokazati koliko će kupaca umjesto standardnog modela birati Taycan Cross Turismo, a dosadašnji prodajni rezultati modela Panamera Sport Turismo najbolji su dokaz da ima mnogo kupaca koji žele Porsche u praktičnom karoserijskom pakovanju, prenosi Klix.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=_2-4XlpcD6E[/embed]

Energetika.ba