Energetika.ba
Novosti

Električni Volkswagen pristupačan, ali daleko od Tesle

Autor: Energetika.ba
Električni Volkswagen pristupačan, ali daleko od Tesle

Volkswagen je u svojim planovima za električne modele išao od kompaktnog modela I.D. na više, no najava električnog VW-a za 18.000 eura pobudila je nadu da se rađa ozbiljan Teslin rival. Pogrešno, jer stiže hladan tuš.

I dok su mnogi pomislili kako je Volkswagen ovaj put ozbiljno zasukao rukave iz samog Volkswagena dolazi vijest koja će nas dobrano ohladiti.

Naime, taj 18.000 eura vrijedan električni adut o kojem se raspisao Bloomberg nije ništa drugo nego obnovljena električna forma modela Up! A kako je e-up! upravo pojeftinio 4.000 eura to i nije neka revolucija, zar ne?

Vijest o novom gradskom mališanu potvrdio je osobno Matt Renna, dopredsjednik sjevernoameričkog ogranka Volkswagena, i to još na LA Auto Showu. U duhu pravog partibrejkera izjavio je kako Volkswagen nema novi “iznenađujući” model u postavi I.D-a.

I pritom je potvrdio kako e-Up! neće koristiti ni MEB platformu razvijenu za električne modele. Obnovljeni e-Up! s jačim baterijama na tržište će stići 2020. godine po cijeni od 21.000 dolara.

Energetika.ba