Energetika.ba
Novosti

Elektroprivreda HZ HB usvojila Plan poslovanja 2019. – 2021.

Autor: Energetika.ba
Elektroprivreda HZ HB usvojila Plan poslovanja 2019. – 2021.

Skupština Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg ­Bosne d.d. Mostar usvojila je Plan poslovanja tog poduzeća za razdoblje 2019. – 2021. godina.

Rukovoditeljica Sektora za računovodstvene poslove i kontroling Blaženka Novaković predstavila je Plana poslovanja, istaknuvši detaljan plan investicijskih ulaganja, plan prihoda i rashoda, naplate fakturirane električne energije, prosječnih gubitaka na distribucijskoj mreži, kao i plan dobiti.

Planom se, kako je kazala, osiguravaju strateški ciljevi poslovanja kao što su puna pogonska spremnost postrojenja i objekata; sigurna i kvalitetna opskrba kupaca električne energije; visok stupanj naplate potraživanja za električnu energiju, kao i značajna investicijska ulaganja, posebno aktivnosti na realizaciji projekta CHE Vrilo.

Planirana dobit tako je u 2020. godini planski manja zbog planirane sanacija brane HE Rama, što će rezultirati smanjenom proizvodnjom u toj hidroelektrani, dok su ukupni prihodi u 2019. godini bitno veći u odnosu na 2020. i 2021. godini iz razloga što elektroenergetskom bilancom za navedene godine nije predviđena opskrba električnom energijom gospodarskog društva Aluminij d.d. Mostar, navodi se u priopćenju Elektroprivrede HZ HB.

Energetika.ba / FENA