Energetika.ba
Novosti

Elektroprivreda RS zabrananila službena putovanja, omogućen rad od kuće

Autor: Energetika.ba
Elektroprivreda RS zabrananila službena putovanja, omogućen rad od kuće

Elektroprivreda Republike Srpske (ERS), jedno od najvećih preduzeća u BiH, izdala je uputstva za više od 10.000 radnika ovog holdinga o hitnom postupanju zbog koronavirusa , a među njima su zabrana svih službenih putovanja, kao i da se radnicima, kojima priroda posla to dozvoljava, omogućava da rade od kuće.

Trudnice i osobe slabijeg i narušenog zdravlja dobijaju "povlašteni status", a u jednoj prostoriji najviše mogu biti tri osobe, navodi se u informaciji o hitnom postupanju.

Navodi se da treba smanjiti ili svesti na minimum broj neposrednih kontakata unutar preduzeća, kao i kontakata sa eksternim saradnicima, te, ukoliko je moguće, omogućiti udaljenost od najmanje jednog metra između zaposlenih.

Svakodnevno se moraju dezinfikovati prostorije, pojačati kontrola rada Službe za poslove društvenog standarda i održavanja prostorija, te obezbijediti radnicima čija priroda posla podrazumijeva stalno prisustvo, interventnu nabavku zaštitne opreme.

Propisane mjere odnose se za sve zaposlene u svim zavisnim preduzećima u okviru holdinga ERS.

Informaciju o hitnom postupanju potpisao je generalni direktor ERS Luka Petrović, a donesena je shodno odluci Svjetske zdravstvene organizacije o proglašenju pandemije virusa korona i s obzirom na činjenicu da su Vlada Republike Srpske, kao i jedinice lokalne samouprave već donijeli određene preporuke i uputstva.

Energetika.ba