Energetika.ba
Novosti

Federacija BiH sufinancira utopljavanje Doma kulture u Novom Travniku

Autor: Energetika.ba
Federacija BiH sufinancira utopljavanje Doma kulture u Novom Travniku

Ugovor o sufinanciranju utopljavanja zgrade Doma kulture u Novom Travniku, u vrijednosti od 50.000 maraka, potpisali su u petak u Novom Travniku federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić i načelnik te općine Refik Lendo.

- Potpisali smo ugovor kojim sufinanciramo ovaj projekt s 50.000 maraka. Definirali smo obveze između Ministarstva i Općine i nadam se da će projekt biti uspješno završen, na zadovoljstvo svih građana koji dolaze u Dom kulture - kazao je novinarima federalni ministar Josip Martić.

U izaslanstvu, koje je posjetilo općinu Novi Travnik, bio je i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara koji je istaknuo kako je na sastanku s predstavnicima Općine razgovarano o situaciji u Novom Travniku, kao i o projektima, poput izgradnje brze ceste Lašva - Donji Vakuf.

- Naravno, tu je i ovaj ugovor o sufinanciranju utopljavanja zgrade Doma kulture, kojim smo mi, s razine Federacije BiH, pokazali da želimo pomoći da lokalna zajednica riješi određena pitanja koja nije u stanju rješavati iz vlastitog proračuna - dodao je Čavara.

Načelnik općine Refik Lendo kazao je kako su, na zgradi Doma kulture, do sada završeni krov i fasada, te da slijedi zamjena kompletne stolarije.

- Vjerujem kako će to stvoriti bolji ambijent za sve događaje u Domu kulture i da će, kada dođu hladnija vremena, prostor biti ugodniji i topliji za naše građane - istaknuo je Lendo.

Energetika.ba / FENA