Energetika.ba
Novosti

FERK donio tri nacrta pravilnika i više rješenja

Autor: Energetika.ba
FERK donio tri nacrta pravilnika i više rješenja

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine-FERK u četvrtak je održala redovitu sjednicu na kojoj je donesen Nacrt poslovnika o radu Regulatorne komisije za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine, Nacrta pravilnika o rješavanju žalba i sporova i Nacrt pravilnika o javnim raspravama.

O nacrtima pravilnika, kako se navodi u priopćenju, FERK će održati opću raspravu 15. studenoga u prostorijama FERK-a u Mostaru, s početkom u 11, 12 i 13 sati. Obavijest za javnost za prikupljanje komentara i održavanje općih rasprava, tijekom koje će FERK primati komentare javnosti, objavit će se na internetskoj stranici FERK-a www.ferk.ba.

Zainteresirane pravne i fizičke osobe mogu podnositi pisane komentare na Nacrt poslovnika o radu Regulatorne komisije za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine, Nacrta pravilnika o rješavanju žalba i sporova i Nacrt pravilnika o javnim raspravama u razdoblju od dana objavljivanja obavijesti do dana isteka roka za podnošenje pisanih komentara, napominje se u priopćenju FERK-a.

Nacrti pravilnika s obrazloženjem moći će se preuzeti u sjedištu FERK-a, na protokolu, Kneza Domagoja 12 A u Mostaru ili na internetskoj stranici FERK-a, do 17. studenoga ove godine do 12 sati, kada ističe rok za podnošenje pisanih komentara. Pisani komentari, kako se dodaje, moraju biti potpisani.

Na sjednici je donesena Odluka o odobrenju Plana razvoja i izgradnje distributcijske mreže za 2023. godinu Javnog preduzeća Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo.

Također donesena su rješenja kojima se izdaju Dozvole za obavljanje djelatnosti proizvodnje električne energije podnositelja zahtjeva SOLAR GOLD ENERGY d.o.o. iz Mostara i "ELEKTRO TEST - SOLAR" d.o.o. Sarajevo i Rješenje kojim se izdaje Dozvola za obavljanje djelatnosti opskrbe i trgovine električnom energijom podnositelja zahtjeva ENNA Opskrba BH d.o.o. iz Sarajeva.

FERK je donio zaključke po zahtjevu za izdavanje dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE podnositelja zahtjeva Fotonaponska elektrana "B R A J O", vlasnika Drage Dragićevića iz Čitluk, Proizvodnju električne energije "LALA", vlasnika Ragiba Mehinagića iz Poljice, Maglaja i "EUROSAN" d.o.o. Mostar.

Doneseno je i deset rješenja po zahtjevima za stjecanje statusa kvalificiranog proizvođača podnositelja zahtjeva: Društvo za trgovinu, građevinarstvo i usluge "P & M COMPANY" d.o.o. Mostar za solarnu fotonaponska elektranu "P&M COMPANY 1" , DS0 "SOLE MIO", vlasnika Dragaba Piljića iz Tuzle za solarnu fotonaponsku elektranu "PILJIĆ" , MIR, vlasnika Radoslava Udovičića iz Mostara za solarnu fotonaponsku elektranu "MIR", "EUROSAN" d.o.o. Mostar za tri solarne fotonaponske elektrane "EUROSAN 1/23", "EUROSAN 2/23" i "EUROSAN 3/23", Proizvodnja električne energije "LALA" vlasnika Ragiba Mehinagića iz Poljice, Maglaj i za tri solarne fotonaponske elektrane "POLJICE, "POLJICE " i "POLJICE 3" i MIROMETAL d.o.o. Posušje za solarnu fotonaponska elektranu "Bagaruša".

Iz sektora naftnog gospodarstva FERK je usvojio i Rješenje po prijedlogu Dozvole za rad (licencije) za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a, podnositelja zahtjeva DI & Dž d.o.o. Mostar, Zaključak po Zahtjevu za izdavanje dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om, podnositelja zahtjeva "BYPASS" d.o.o. iz Kaknja i Zaključak po Zahtjevu za izdavanje dozvole za rad (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom, podnositelja zahtjeva "BYPASS" d.o.o. iz Kaknja.

Na današnjoj redovitoj sjednici FERK je usvojio nacrte dozvola za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE Solarna elektrana "JELIĆ" iz Usore i JKP "KOSTAJNICA" d.o.o. Kreševo, te nacrt dozvole za rad (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom, podnosiotelja zahtjeva Transport PAŽIN d.o.o. Stolac.

Nacrti dozvola i obavijest za javnost mogu se preuzeti na internetskoj stranici FERK-a, a zainteresirane osobe mogu dostaviti i svoje pisane komentare na nacrte do 13. studenoga ove godine do 12 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu kontakt@ferk.ba.

Na današnjoj sjednici FERK je donio i tri rješenja po žalbama kupaca, dodaje se u priopćenju FERK-a.

(Energetika.ba)