Energetika.ba
Novosti

FERK izdao dozvole za proizvodnju električne energije

Autor: Energetika.ba
FERK izdao dozvole za proizvodnju električne energije

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK na sjednici u srijedu u Mostaru izdala je dvije dozvole za proizvodnju električne energije.

Dozvola je izdana podnositelju zahtjeva Fotonaponska elektrana LLF-o, vlasnici Višnji Bošnjak, za solarnu fotonaponsku elektranu na stambenoj zgradi u Mostaru, te obnovljenu dozvolu za rad gospodarskom društvu "ENERXIA" d.o.o. Bugojno za solarnu fotonaponsku elektranu na području općine Bugojno.

Izdane su i tri dozvole za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE. Riječ je o dvije solarne fotonaponske elektrane na području Čapljine podnositelju zahtjeva "PROMEX" d.o.o. Čapljina i podnositelju zahtjeva "D.O.O. INTERPANEL" Bihać za solarnu fotonaponsku elektranu na području općine Bihać.

Obnovljene su četiri dozvole iz sektora naftnog gospodarstva, i to za gospodarsko društvo "ANTUNOVIĆ AGS" d.o.o. Orašje - dozvola za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om i dozvola za transport naftnih derivata cestovnim prometom, zatim gospodarskom društvu "ISTRABENZ PLINI" d.o.o. Breza dozvola za trgovanje LPG-om, te dozvola za rad za transport naftnih derivata cestovnim prometom za "SLIŠKO" d.o.o. Žepče.

FERK je usvojio i uputio u postupak opće rasprave nacrt dozvole za rad za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om, podnositelja zahtjeva d.o.o. "BAREL" Cazin. Zainteresirane osobe imaju mogućnost pregledati nacrt dozvole na web stranici www.ferk.ba i dostaviti pisani komentar na nacrt do 2. travnja 2021. godine do 10 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu kontakt@ferk.ba.

Na kraju, FERK je donio rješenje po žalbi kupca na akt koje je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, navodi se u priopćenju iz FERK-a.

Energetika.ba / FENA