Energetika.ba
Novosti

FERK izdao tri dozvole za proizvodnju električne energije

Autor: Energetika.ba
FERK izdao tri dozvole za proizvodnju električne energije

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) na sjednici održanoj u četvrtak izdala je tri dozvole za proizvodnju električne energije podnositeljima zahtjeva MALUCANOVIĆ d.o.o. Rakitno-Posušje, te izmijenjenu i dopunjenu dozvolu za BV SUNCE d.o.o. iz Mostara i BRATSTVO d.d. Gornji Vakuf-Uskoplje.

Dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE izdana je podnositeljima zahtjeva Samostalna obrtnička radnja "LJUČICA" iz Posušja i Proizvodnja električne energije "ELEKTRO ID" iz Tešnja, a gospodarskim društvima HIFA-OIL d.o.o. Tešanj i VEKTOR-INTEGRA d.o.o. Sarajevo izdane su dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-a, priopćeno je iz FERK-a.

Imatelju dozvole ISTRABENZ PLINI d.o.o. Breza privremeno je oduzeta Dozvola za rad (licencija) za trgovanje LPG-om zbog, kako navode, neobavljanja odobrene energetske djelatnosti transportnom jedinicom i u skladištima LPG-a.

U postupak opće rasprave upućen je nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva "N S S N" d.o.o. Mostar i licencije za transport naftnih derivata cestovnim prometom podnositelja zahtjeva HIFA-OIL d.o.o. Tešanj.

Zainteresirane osobe imaju mogućnost pregledati nacrte dozvola na službenoj internetskoj stranici FERK-a, ostavljena je mogućnost za dostavljanje pisanih komentara na navedene nacrte do 19. veljače do 12 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu kontakt@ferk.ba.

Također, FERK je donio rješenje po žalbi kupca na akt JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, te tri zaključka po žalbama kupaca, stoji u priopćenju.

Energetika.ba