Energetika.ba
Novosti

FERK održao sjednicu u Mostaru

Autor: Energetika.ba
FERK održao sjednicu u Mostaru

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine - FERK na današnjoj sjednici dala je suglasnost JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo na krivulje opterećenja.

To javno poduzeće dostavilo je FERK-u Izvješće o završenom ciklusu mjerenja u postupku izrade krivulja opterećenja – rujan 2017. – kolovoz 2018. čiji su sastavni dio normalizirane krivulje opterećenja za krajnje kupce, zamjenske krivulje opterećenja za kategorije i grupe potrošnje, kao i rezultati analize krivulja opterećenja.

Izvješće je načinjeno na temelju uzorka od 2.133 brojila krajnjih kupaca priključenih na 0,4 kV naponsku razinu i to 921 brojila kupaca iz kategorije potrošnje kućanstvo i 1.212 brojila kupaca iz kategorije potrošnje ostala potrošnja, priopćeno je iz FERK-a.

Gospodarskom društvu Veliko sunce d.o.o., iz Stoca, FERK je obnovio dozvolu za proizvodnju električne energije u proizvodnom objektu, solarna fotonaponska elektrana „VELIKO SUNCE 1“, u naselju Pješivac, općina Stolac. Predviđena godišnja proizvodnja je 188,327 MWh (megavat sati), a dozvola važi do 5. prosinca 2028. godine.

Dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE dobili su Fotonaponska elektrana GAMA, vlasnika Zorana Marića, Mire Marić i Miroslava Galića, iz Mostara, te gospodarsko društvo „N S S N“ d.o.o. Mostar.

U postupak javne rasprave upućena su tri nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije, i to za: GP TOMING d.o.o. Grude, HEET d.o.o. Prozor-Rama i TIK d.o.o. Jelah bb-Tešanj. Tekst nacrta ovih dozvola može se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili na web stranici FERK-a www.ferk.ba.

FERK je postupajući po žalbi kupca na akt koje je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo donio zaključak prema kojemu se postupak obustavlja u cijelosti.

Sukladno zakonskim i podzakonskim obvezama, na današnjoj redovitoj sjednici FERK je usvojio i Plan nadgledanja za 2019. godinu imatelja FERK-ovih dozvola za rad, stoji u priopćenju.

Energetika.ba / FENA