Energetika.ba
Novosti

FERK usvojio Godišnji završni obračun i više dozvola za rad

Autor: Energetika.ba
FERK usvojio Godišnji završni obračun i više dozvola za rad

Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine usvojila je u petak svoj Godišnji završni obračun za 2021. godinu.

Također, usvojena su i četiri rješenja po prijedlogu dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: FIO d.o.o. Sarajevo, „Amitea-II” d.o.o. Mostar; D.D. „Vispak“ prehrambena industrija Visoko i Energosol d.o.o. iz Jablanice, saopćeno je iz te regulatorne komisije.

FERK je usvojio i pet rješenja po prijedlogu dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: Obrt „RnP Energy“, vlasnika Dalibora Gudelja iz Busovače za tri solarne fotonaponske elektrane „VG1“, „VG2“ i „VG3“ , „PV Solis“, vlasnika Habiba Šute iz Čapljine za solarnu fotonaponsku elektranu „Solis“ i „ES Solar Energy”, vlasnika Fehre Škapura iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu „ES Solar Energy 1-23 kW“.

Doneseno je i Rješenje po prijedlogu Dozvole za opskrbu električnom energijom – dozvola II. reda podnositelja zahtjeva Vibar d.o.o. Široki Brijeg.

Iz naftnog gospodarstva doneseno je Rješenje po prijedlogu Dozvole za rad (licencije) za trgovanje LPG-om podnositelja zahtjeva GAS&GAS d.o.o. Kiseljak, Rješenja o trajnom oduzimanju Dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om podnositelju zahtjeva „Variplast“ d.o.o. Gračanica i Rješenja o privremenom oduzimanju Dozvole za rad (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom podnositelju zahtjeva Ero d.o.o. Čapljina.

Kada su u pitanju nacrti dozvola, na redovitoj sjednici usvojen je jedan nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije za MHA Energogroup” d.o.o. Ilidže.

Usvojena su i dva nacrta dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: Proizvodnja električne energije „A.M.“, vlasnika Admira Mujakovića za solarnu fotonaponsku elektranu „Krndija 1“ i Sirovina-Eko“ d.o.o. Maglaj za solarnu fotonaponsku elektranu „EKO 1“.

Svi navedeni nacrti dozvola mogu se preuzeti na web stranici www.ferk.ba, a zainteresirane osobe mogu dostaviti i svoje pisane komentare na nacrt do 2. marta 2022. godine do 15 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu, kontakt@ferk.ba.

FERK je donio i pet rješenja po prigovoru kupaca, a obavijesti za javnost su dostupne na web stranici, www.ferk.ba.

Energetika.ba