Energetika.ba
Novosti

FERK usvojio više odluka vezanih uz energetiku

Autor: Energetika.ba
FERK usvojio više odluka vezanih uz energetiku

Na današnjoj sjednici Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) je, među ostalim, donijela pet rješenja po prijedlogu dozvole za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: "PLAVO SUNCE" iz Čitluka, "TEAM:MEDIA" iz Vogošće, "BORAK" iz Zagrađa, "Energi-Europa" iz Prozor-Rame i "D.O.O. RIV" iz Drvara.

Također, donesena su tri rješenja po prijedlogu dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: "BOSŠUMČAJ" iz Sarajeva za solarnu fotonaponsku elektranu "BOSŠUMČAJ", "ĆANDRO" iz Prozor-Rame za solarnu fotonaponsku elektranu "Zelenika 1" i SE "PAP-SOLLUX" iz Čitluka za solarnu fotonaponsku elektranu "PAP-SOLLUX", navedeno je u priopćenju iz FERK-a.

Usvojeno je i pet nacrta dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: Solarna elektrana "HERINKA" iz Tešnja, "BIHEXO" iz Sarajeva, "PROTON PLUS" iz Mostara, "PROIZVODNJA OBNOVLJIVE ENERGIJE ADILOVIĆ" iz Zenica i "ZIDINSKO SUNCE" iz Tomislavgrada te pet nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: "Proizvodnja električne energije SELMIR" iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu "ĆOSTOVIĆ-1", "OBRT DALIA" iz Zenice za solarnu fotonaponsku elektranu "DALIA 23 kW", "Elektrana DILBER" iz Kiseljaka za solarnu fotonaponsku elektranu "DILBER", "BIHEXO" iz Sarajeva za solarnu fotonaponsku elektranu "BIHEXO 1" i "Proizvodnja električne energije ELEKTRO ID" iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu "ID-1 ".

Usvojen je i nacrt dozvole za opskrbu električnom energijom – dozvola II. reda, podnositelja zahtjeva "DISAM BH" iz Sarajeva.

Na kraju, FERK je donio i dva rješenja po žalbama kupaca.

Energetika.ba / FENA