Energetika.ba
Novosti

Ferrari počeo testirati električni automobil

Autor: Energetika.ba
Ferrari počeo testirati električni automobil

Najpoznatiji svjetski proizvođač superautomobila Ferrari eksperimentira s automobilom na hibridni pogon, za Bloomberg je priznao predsjednik i CEO te talijanske tvrtke Sergio Marchionne utišavajući buku oko „nečujnog" testiranja novog Ferrarijevog modela.

Nakon što se prošli mjesec na YouTube-u našla snimka s Ferrarijeve staze za testiranje Fiorano u blizini talijanskog gradića Maranello na kojoj prototip Ferrarija kreće i ubrzava posve nečujno, Marchionne je u jučerašnjem intervjuu za Bloomberg najavio novu eru automobilske industrije nagovještajem superautomobila koji će pokazati „punu snagu elektrifikacije". Isto tako, taj bi model trebao svima dokazati što se sve može napraviti s električnim pogonom ako ga se ispravno iskoristi, izjavio je Marchionne, prenosi Jutarnji.

Iskren u svojim istupima, Marchionne se još prije dvije godine gnušao na ideju da bi se Ferrari, automobil poznati po svojem bučnom V12 motoru, mogao upustiti u proizvodnju električnih automobila nazivajući taj trend „sramotnim". Ipak, početkom je ove godine zagonetno izjavio za Bloomberg:

„Ako je potrebno izgraditi električni superautomobil, Ferrari će i u tome biti prvi", ponukan uspjehom i publicitetom koji uživa Tesla, automobil Elona Muska. I to nije prvi put. Komentirajući proizvodnju Ferrari SUV-a prije nekoliko godina izjavio je, „Prije bih da me ubijete", samo kako bi u siječnju 2018. godine isto tako najavio i proizvodnju prvog Ferrari SUV-a.

Energetika.ba