Energetika.ba
Novosti

Golić: Nećemo graditi skladište za nuklearni otpad kod Dubrovnika

Autor: Energetika.ba
Golić: Nećemo graditi skladište za nuklearni otpad kod Dubrovnika

Vlada RS neće graditi skladište nuklearnog otpada na granici prema Dubrovniku, rekla je Srebrenka Golić, ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju.

Ona je pojasnila da je na Aktuelnom času odgovorila na pitanje koje je postavio Perica Bundalo, predsjednik Kluba PDP-a, ali je dodala da vjeruje da ni Bundalo nije mislio na to da se tamo izgradi skladište, već da se izvrši neka vrsta političkog pritiska na Vladu Hrvatske da odustane od izgradnje skladišta za nuklearni otpad.

Ljubiša Krunić, poslanik PDP-a, je rekao da se nakon što se ta informacija pojavila u medijima stanovništvo u Trebinju zabrinulo, te je istakao da stanovništvo tog kraja nikad neće dozvoliti da se izgradi skladište u njihovom području.

"Ako je u pitanju blef, ja sam spreman da vam oprostim. Važno je da ljudi u Trebinju znaju da je u pitanju politički blef a ne stvarna namjera", rekao je Krunić.

Igor Žunić, predsjednik Kluba SNSD-a je rekao da PDP treba da kritikuje Bundala, koji je tu ideju iznio, a da je ministrica Golić samo rekla da je Vlada RS spremna na neku vrstu reciprociteta, a ne da se izgradi skladište.

Energetika.ba