Energetika.ba
Novosti

Greyp uskoro predstavlja novi električni bicikl

Autor: Energetika.ba
Greyp uskoro predstavlja novi električni bicikl
Nakon što su stekli priličnu slavu i brojna priznanja sa svojim prvim modelom električnog bicikla visokih performansi pod imenom G12, kompanija Greyp Bikes ide korak dalje i uskoro predstavlja potpuno novi model G6. Naravno, za sada nije poznato mnogo detalja pa je Greyp objavio samo nekoliko "teaser" fotografija i video.

Slično kao i krovna kompanija Rimac Automobili i Greyp Bikes se na tržištu električnih bicikala ističe posebnim rješenjima i vrhunskom tehnlogijom koja je u potpunosti samostalno razvijena.

Jedna od najvećih inovacija koje će donijet novi Greyp G6 je novorazvijeni sistem eSTEM koji se ističe kao najvažnija komponenta njihovog e-bikea. Greyp eSTEM je centralni inteligentni modul za bicikl koji kontroliše dvije kamere (naprijed i nazad), prati otkucaje srca vozača, ima ugrađen žiroskop, navigaciju i eSIM koji mu omogućava da uvijek bude povezan. Ovaj sistem e-bicikla koristi mobilni telefon kao korisničko sučelje te uz mobilnu aplikaciju stvara jedinstveno korisničko iskustvo zahvaljujući različitim novim mogućnostima kao što su daljinski prekidač za deaktivaciju bicikla, snimanje fotografija, slanje poruka na bicikl, kao i daljinsko ograničenje napajanja.

Već i prema ovim oskudnim fotografijama jasno je da Greyp G6 donosi i veliki napredak u samoj konstrukciji bicikla koje će imati bolje dizajniran okvir, ali i elemente ovjesa.

Zvanična premijera Greypa G6 zakazana je za sredinu marta ove godine, kada će biti poznate i performanse ovog ekskluzivnog električnog bicikla.

Energetika.ba / Klix.ba