Energetika.ba
Novosti

Izraelci bi da investiraju u energetiku u Srbiji

Autor: Energetika.ba
Izraelci bi da investiraju u energetiku u Srbiji

Izraelska kompanija Madei Taas zainteresovana je da ulaže u energetiku u Srbiju. To su potvrdili predstavnici te kompanije na sastanku sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem kojem je prisustvovala i ambasadorka Iraela Alona Fischer Kamm.

"Kompanija Madei Taas spremna je da pokrene elektroenergetske projekte koji se odnose na kombinovanu proizvodnju toplotne i električne energije u Srbiji i razgovaraju sa nekoliko kompanija u privatnom i javnom sektoru u više lokalnih samouprava", navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

Antić kazao je da su za tu kompaniju potencijalni projekti svi potrošači sa dovoljnom potrošnjom energije, kao što su toplane i industrijski objekti u prehrambenoj, farmaceutskoj ili teškoj industriji.

On je istakao da su inostrane investicije dobrodošle i da Srbija predstavlja sigurnu zemlju za ulaganja.

"Ovo je, za srpsku energetiku, poslije više od tri decenije, najbolji period u investicionom smislu", ocijenio je Antić i dodao se sprovodi set projekata koji će obezbijediti energetsku bezbjednost i odrediti Srbiju kao lidera u regionu i u elektroenergetici.

Energetika.ba