Energetika.ba
federalni ministar

Lakić posjetio NOS BiH: Zajedničkim radom do energetske stabilnosti

Autor: Energetika.ba
Lakić posjetio NOS BiH: Zajedničkim radom do energetske stabilnosti
Foto: Fena

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić, sa saradnicima, posjetio je Nezavisnog operatera sistema u Bosni i Hercegovini (NOS BiH) gdje je sa generalnim direktorom Nemanjom Pandurevićem razgovarao o aktuelnim projektima i aktivnostima, kao i o stabilnosti energetskog sistema BiH.

- Naš cilj je da budemo aktivno uključeni u sve segmente koji su usko povezani s nadležnostima ministarstva. Zadovoljni smo rezultatima koje postižemo u uspostavljanju saradnje sa svim partnerskim organizacijama i institucijama. NOS BiH je veoma važna institucija koja je zadužena za upravljanje prijenosnom mrežom i tržištem električne energije u BiH, ali i za saradnju s operatorima elektroenergetskih sistema u Evropi - kazao je ministar Lakić, prenosi Fena.

Tom prilikom ministar Lakić je obišao i glavni Dispečerski centar NOS BiH iz kojeg se vrši upravljanje i balansiranje elektroenergetskog sistema Bosne i Hercegovine te prate tokovi razmjene električne energije s drugim državama, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije.