Energetika.ba
Novosti

Mile Srdanović izabran za predsjednika FERK-a

Autor: Energetika.ba
Mile Srdanović izabran za predsjednika FERK-a

Na današnjoj redovitoj sjednici Regulatorne komisije za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine Mile Srdanović izabran je za predsjednika te komisije na razdoblje od godinu dana, počevši s 8. listopadom ove godine.

Na sjednici je usvojen i Nacrt odluke o izmjenama Poslovnika o radu Regulatorne komisije za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine te Nacrt pravilnika o izmjenama Pravilnika o metodologiji i načinu obračuna regulatornih naknada za imatelje dozvola.

Oba nacrta se upućuju u proces javne rasprave, a opće rasprave će se održati u prostorijama FERK-a, u Mostaru. Opća rasprava za Nacrt pravilnika o izmjenama Pravilnika o metodologiji i načinu obračuna regulatornih naknada za imatelje dozvola bit će upriličena 16. listopada u 10.30 sati, dok će opća rasprava za Nacrt odluke o izmjenama Pravilnika o radu Regulatorne komisije za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine biti održana istoga dana u 12 sati.

FERK je na današnjoj sjednici donio i Rješenje o oduzimanju dozvole za opskrbu električnom energijom II. reda gospodarskom društvu EURO-POWER d.o.o. Tešanj.

U postupak javne rasprave upućeni su nacrt dozvola za rad za proizvodnju električne energije (izmjene i dopune) za „Inter-Energo“ d.o.o. Gornji Vakuf i „ENERGY“ d.o.o. iz Kaknja, kao i nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije za „NEDER“ d.o.o. Tešanj. Tekst svih nacrta može se dobiti svakim radnim danom od 11 do 13 sati, u sjedištu FERK-a ili na web stranici FERK-a www.ferk.ba.

Razmatrajući žalbe na rješenja koja je donijelo JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo, FERK je donio rješenja kojim se žalba na rješenje Podružnice „Elektrodistribucija“ Bihać odbija kao nepravodobna, dok se žalba na rješenje Podružnice „Elektrodistribucija“ Sarajevo odbija kao neosnovana, saopćeno je iz FERK-a.

Energetika.ba / FENA