Energetika.ba
Od 5. do 8. septembra

Nakon pauze ponovno će biti održan Međunarodni sajam ekologije 'EKOBIS'

Autor: Energetika.ba
Nakon pauze ponovno će biti održan Međunarodni sajam ekologije 'EKOBIS'
Fena

20. međunarodni sajam ekologije "EKOBIS" 2024. bit će održan od 5. do 8. septembra u Bihaću.

To će biti i zvanični povratak vrlo značajnog krajiškog sajma nakon što je od 2019. godine imao određene zastoje i prekide. U okviru sajma EKOBIS 2024. bit će održan i 3. Međunarodni sajam turizma EKOTOUR, te 4. Međunarodni sajam obrta. Ovogodišnji sajam će pratiti teme zelenih tehnologija, energije i tranzicije, a održat će se pod motom "Zajedno bojimo budućnost".

- Generalni pokrovitelji bit će Vlada Ministarstvo privrede Unsko-sanskog kantona, suorganizator Grad Bihać, a podršku sajmu pružaju Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Agencija za vodno područje rijeke Save, Vanjskotrgovinska komora BiH i Privredna komora Federacije BiH – kazala je Feni predsjednica Privredne komore Unsko-sanskog kantona Sanela Sabljaković.

Imajući u vidu značaj te manifestacije za Unsko-sanski kanton, državu i regiju, te 20. godinu njegovog održavanja, dodaje kako su svjesni da su ove godine planovi i očekivanja značajno veći nego inače.

- Iz tih razloga Privredna komora USK, kao organizator sajma, je već započela sa određenim pripremnim aktivnostima. U izradi su promotivni i prijavni materijali, a uskoro će krenuti i intenzivnija marketinška kampanja. Naša želja i volja je da što ranijim pripremama organiziramo i realiziramo sajam koji će u svakom pogledu biti na još višoj razini od prethodno održanih – poručila je predsjednica Privredne komore USK Sanela Sabljaković.