Energetika.ba
Zvanično

Ništa od poskupljenja struje u RS

Autor: Energetika.ba
Ništa od poskupljenja struje u RS
Foto: Unsplash

Odluka Ustavnog suda RS neće dovesti do povećanja cijena električne energije za potrošače u ovom entitetu, rečeno je na današnjem sastanku predstavnika Regulatorne komisije za energetiku, predsjednika RS Milorada Dodika, premijera Radovana Viškovića, direktora Elektroprivrede Luke Petrovića i resornog ministra Petra Đokića.

Tom prilikom je usaglašeno da će Regulatorna komisija za energetiku donijeti rješenje kojim će se prilagoditi odluci Ustavnog suda o tarifama za obračun električne energije, objavljeno je profilu Vlade na društvenoj mreži X.

Predsjednik RS Milorad Dodik objavio je na društvenoj mreži X da će Regulatorna komisija za energetiku donijeti rješenje kojim će se prilagoditi odluci Ustavnog suda o tarifama za obračun električne energije i u okviru tarifnih grupa neće postojati podgrupe.

Premijer Višković je istakao da su predstavnici RS brzo djelovali nakon odluke Ustavnog suda RS i donijeli odluku kako električna energija ne bi poskupila za građane.

Poručio je da Vlada RS neće dozvoliti da cijena struje bude povećana i da će iskoristiti sve mehanizme da ostane najjeftinija u regionu, kao i do sada.