Energetika.ba
Novosti

Radijatori u Banjaluci ponovo topli

Autor: Energetika.ba
Radijatori u Banjaluci ponovo topli
Eko toplane Banjaluka jutros su ponovo počele sa isporukom toplotne energije, nakon što je u petak zajedno sa Gradom Banjaluka donesena odluka o prekidanju započetog remonta i pripremi sistema za ponovnu isporuku toplotne energije.

Iako su ispunjeni uslovi za zvanični završetak sezone grijanja, a isporuka toplotne energije obustavljena krajem prošlog mjeseca, imajući u vidu činjenicu da Eko toplane griju veliki broj škola, vrtića, javnih ustanova, ali i preko 20.000 stambenih i poslovnih prostora u najvećem gradu Republike Srpske, zbog najavljenog talasa zahlađenja i niskih temperatura koje nas očekuju tokom ove sedmice, u komunikaciji sa korisnicima i gradskim vlastima odlučeno je da se prekine započeti remont i ponovo krene sa isporukom toplotne energije, navodi se u saopštenju Eko toplane.

Isporuka toplotne energije vrši se fazno po dijelovima grada i objektima, onako kako to tehničke mogućnosti dozvoljavaju.

"Tokom protekla tri dana, dvadesetčetvoročasovnim angažmanom svih ljudskih i tehničkih resursa Eko toplana, nakon prekida započetog remonta, uspjeli smo u kratkom roku obaviti veoma obiman i zahtjevan posao, pripremiti sistem daljinskog grijanja za isporuku energije i započeti ponovni proces proizvodnje i isporuke toplotne energije", navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da su nakon završetka sezone već započeli sa mašinskim i elektro radovima na distributivnom sistemu, odnosno započeli sa pripremama za narednu sezonu, zatvoreni su bili svi ventili i konzervirani kotlovi, a u petak su svi ti radovi obustavljeni i počeli su pripremu sistema za ponovno puštanje u pogon, koja je potpuno ista kao i priprema za novu grijnu sezonu.

Iz Eko toplane još jednom apeluju na korisnike koji su samoinicijativno započeli radove na unutrašnjim instalacijama, da ih odmah obustave i vrate instalacije u funkcionalno stanje, kako ne bi došlo do curenja vode, odnosno poplava u stambenim ili poslovnim prostorima.

"Imajući u vidu da ponovno pokretanje sistema za isporuku toplotne energije nakon završetka sezone predstavlja veoma zahtjevan i obiman posao, korisnike molimo za razumijevanje. Sve potrebne informacije mogu se dobiti putem besplatne info linije 0800 502 12, a korisnici nam mogu pisati i na [email protected], odnosno informisati se u Korisničkom servisu u Bulevaru vojvode Živojina Mišića 32 ili posjetiti naš web site www.ekotoplanebanjaluka.com., navodi se u saoštenju.

Energetika.ba / NN