Energetika.ba
Novosti

Radončić čestitao ministru Džindiću na impresivnim rezultatima namjenske industrije

Autor: Energetika.ba
Radončić čestitao ministru Džindiću na impresivnim rezultatima namjenske industrije

Tokom današnje posjete tvornici mašinske hidraulike BNT - TMiH u Novom Travniku, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić upoznao se sa rezultatima proizvodnje i čestitao menadžmentu i direktoru Adisu Ikanoviću na uspješnoj poslovnoj godini.

Posjeti je prisustvovao i federalni minister energetike, industrije i rudarstva Nermin Džindić, koji je istakao koliko se stanje poboljšalo u ovoj strateški važnoj industriji u posljednje tri godine otkako je on na čelu ovog resora u Vladi Fedracije BiH.

- U ovom period namjenska industrija je zaposlila 1000 novih radnika, promet preduzeća namjenske industrijeiI istovremeno izvoz je povećan za 60 posto, ukupni profit se svake godine povećavao po 30 miliona KM, rekao je ministar Džindić.

Direktor Ikanović je podsjetio da TMiH danas zapošljava 290 radnika, a ove godine je ostvaren promet od 12,5 miliona KM, što je tri puta više u odnosu na rezultate postignute prije samo dvije godine. Ova firma je tako od gubitaša postala kompanija koja uredno servisira svoje obaveze prema državi i uposlenicima i pozitivno posluje.

Na kraju, Radončić je obišao proizvodne pogone BNT – TMiH, te lično čestitao Džindiću na impresivnom razvoju namjenske industrije i njegovom liderstvu u tome.

- Namjenska industrija jeste strateški bitnai i veoma je važno da njen budući razvoj bude u skladu sa najvišim standardima NATO pakta i da proizvodnja bude plasirana u prijateljskim zemljama – zaključio je Radončić.

Energetika.ba