Energetika.ba
Novosti

RWE potvrdio preuzimanje Montcogim plinare

Autor: Energetika.ba
RWE potvrdio preuzimanje Montcogim plinare

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg preuzimanja lokalnih plinskih kompanija u Koprivnici, RWE Hrvatska i službeno je objavila da je preuzela još jednu kompaniju za distribuciju i opskrbu plinom - Montcogim-plinaru, sa sjedištem u Svetoj Nedelji. Tu vijest prvi je objavio portal Energetika-net prije mjesec dana.

RWE je jedini vlasnik kompanije koja posluje u šest gradova i općina u okolici Zagreba - Svetoj Nedelji, Karlovcu, Jastrebarskom, Sisku, Pleternici i Stupniku. Kompanija upravlja sa 370 kilometara plinske mreže i opskrbljuje 11 hiljada kupaca.

Montcogimova mreža je najsuvremenija i s najmanjim gubicima u Hrvatskoj (0,5%). Kompanija također ima veliki potencijal rasta - od 60 hiljada kućanstava u regiji, samo ih je deset hiljada dosad priključeno na plin.

"Ovo je druga prodaja plinskog distributera u Hrvatskoj nakon liberalizacije tržišta i oba je kupio RWE. Nakon akvizicije u Koprivnici prošle godine, novom akvizicijom nastavljamo predvoditi konsolidaciju hrvatskog tržišta plina, na kojem trenutno posluje 35 opskrbljivača te jačamo našu poziciju na tržištu. Naši novi plinski kupci uskoro će imati koristi i od povoljnije struje te inovativnih energetskih proizvoda koje RWE uvodi na hrvatsko tržište", kaže Karl Kraus, predsjednik Uprave tvrtke RWE Hrvatska.

RWE je također predstavio nove članove Uprave Montcogim-plinare. Zoran Miliša, predsjednik Uprave RWE Energije i RWE Plina, bit će odgovoran za opskrbu plinom, dok će mrežom upravljati Miloslav Zaur, koji je vodio konsolidaciju i transformaciju češkog plinskog poslovanja tokom prvih 15 godina nakon RWE-ovog preuzimanja.

"Naš je cilj dovesti Montcogim-plinaru na razinu kvalitete naše grupe, na korist svih kupaca, zaposlenika i lokalne zajednice", rekao je Zaur preuzimajući novu poziciju.

Kompanije kćeri, RWE Energija i RWE Plin, opskrbljuju više od 120.000 kućanstava i poslovnih korisnika u Hrvatskoj povoljnijom strujom i plinom te brojnim E+ proizvodima, prenosi Energetika-net.

Energetika.ba