Energetika.ba
region

Skupština EPS-a usvojila plan transformacije

Autor: Energetika.ba
Skupština EPS-a usvojila plan transformacije
Foto: Arhiv

Skupština akcionarskog društva (AD) Elektroprivrede Srbije (EPS) je usvojila Plan transformacije te kompanije kojim su definisane promkjene organizacione strukture i unapređenje operativnih i finansijskih procesa bez smanjena budžeta za plate.

Ta kompanija je danas saopštila da je time ispunjena važna strukturna stavka u okviru aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Promjene u organizacionoj strukturi usmjerene su, između ostalog, na unapređenje digitalizacije poslovnih procesa i usluga uz povećanje bezbjednosti sistema i podataka, efikasnije upravljanje investicijama i ljudskim resursima.

Strukturne promjene bit će sprovedene "duž celog sistema uz precizno definisane procedure i odgovornost", prenosi SEEbiz.

Cilj planiranih reformi je da EPS postane "tržišno orijentisana, profitabilna kompanija, usmerena na povećanje zadovoljstva kupaca i ostvarivanje ciljeva Zelene agende".

"Realizacijom Plana transformacije, EPS će do 2030. godine unaprijediti operativne performanse kako bi u narednim godinama mogao da parira najrazvijenijim kompanijama u Evropskoj uniji. Do tada, predviđena je realizacija značajnog investicionog ciklusa uz smanjenje troškova", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je u toku formiranje Kancelarije za transformaciju koju će činiti zaposleni EPS-a i spoljni eksperti