Energetika.ba
Novosti

U KS-u zaključno sa 17. majem završena sezona grijanja

Autor: Energetika.ba
U KS-u zaključno sa 17. majem završena sezona grijanja

U Kantonu Sarajevo, zaključno sa 17. majem, je završena sezona grijanja za 2018/2019. godinu, u kojoj je putem najkompleksnijeg toplifikacionog sistema ove vrste u Bosni i Hercegovini (koji čine 140 kotlovskih postrojenja ukupne instalisane snage 503 MW, 190 toplotnih podstanica i 83 km distributivne mreže) zagrijavano oko 54.000 stambenih i poslovnih prostora.

U odnosu na prethodne sezone, isporuka toplotne energije u toku ove sezone grijanja je trajala znatno duže s obzirom da su Toplane sva postrojenja stavila u pogonsku funkciju još 27. septembra 2018. godine - kazao je Feni direktor KJKP Toplane Sarajevo Admir Džubur.

On je istakao da je u završenoj sezoni grijanja zbilježeno smanjenje vremenskog trajanja prekida u isporuci toplotne energije "krivicom" Toplana i smanjenje broja ukupno zaprimljenih reklamacija korisnika usluge, u odnosu na prethodne sezone.

- Također, na osnovu ocjena iz Anketa o zadovoljstvu korisnika usluga, koje su korisnici imali priliku ispuniti u toku aprila 2019., putem centara za korisnike ili online putem web stranice, zaključili smo da su bili zadovoljni našim uslugama za sezonu 2018/2019. godina - kazao je Džubur.

Prema njegovim riječima, u narednim mjesecima Toplane će poduzeti sve neophodne aktivnosti na redovnom i preventivnom održavanju toplifikacionih sistema, kao i na rekonstrukciji pojedinih toplifikacionih sistema ili dijelova sistema, u cilju bolje tehničke pripremljenosti za predstojeću sezonu grijanja.

On je napomenuo korisnike da sve planirane radove na unutrašnjim instalacijama grijanja u svojim prostorima ili na grijnim tijelima, a poštivajući razgraničenje nadležnosti po Zakonu o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrada, završe do sredine septembra 2019., kako bi toplifikacioni sistem bio spreman za početak naredne sezone grijanja.

- Svojim djelovanjem ćemo nastaviti pružati doprinos zdravoj okolini i čistom zraku, te težiti ka većem zadovoljstvu korisnika usluga, pouzdanijem i sigurnijem snabdijevanju toplotnom energijom - poručio je Džubur.

(FENA)

Komentari - Ukup