Energetika.ba
Novosti

U Vitezu Međunarodna ljetna škola koja osnažuje održivu energetsku tranziciju

Autor: Energetika.ba
U Vitezu Međunarodna ljetna škola koja osnažuje održivu energetsku tranziciju

U Etno selu "Čardaci" u Vitezu organizira se 18. međunarodna ljetna škola na temu "Napredno planiranje pristupačne, sigurne i održive energije" koja će biti održana od 10. do 19. kolovoza.

Ovaj transformativni događaj organizira se uz velikodušnu podršku European Climate Foundation (ECF) i projekta EU4 Energy Transition: Covenant of Mayors na zapadnom Balkanu i Turskoj, koji sufinanciraju Europska unija i Njemačko savezno ministarstvo za ekonomsku suradnju i razvoj.

Na zapadnom Balkanu, projekt implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) kao dio Otvorenog regionalnog fonda za Jugoistočnu Europu: energija, transport i zaštita klime.

Kako su organizatori najavili, desetodnevni program obuhvatit će okolišna, socioekonomska, pravna i tehnološka pitanja koja treba razmotriti u pravcima prelaska na obnovljivu energiju i budućeg zelenog rasta.

Interaktivna predavanja će se fokusirati na teme koje su trenutno od najveće važnosti na globalnoj razini, a posebno za jugoistočnu Europu.

Uvidi, znanja i praktična iskustva međunarodnih predavača nesumnjivo će obogatiti intelektualni diskurs i proširiti razumijevanje sudionika o naprednom energetskom planiranju.

Sudionici će imati jedinstvenu priliku da se druže sa vodećim misliocima, da razmjenjuju ideje i istražuju inovativna rješenja za promoviranje pristupačne, sigurne i održive energetske prakse.

Ljetna škola je osmišljena da osnaži novu generaciju energetskih lidera, opremljenih za pokretanje pozitivnih promjena i oblikovanje budućnosti energetskih okruženja.

Znanje i uvidi stečeni tijekom Ljetne škole bit će od neprocjenjive vrijednosti u potrazi za zelenijom i otpornijom budućnosti za regiju jugoistočne Europe i šire, poručili su organizatori.

(Energetika.ba / FENA)