Energetika.ba
Novosti

Usvojene izmjene i dopune zakona o upravljanju otpadom i koncesijama RS-a

Autor: Energetika.ba
Usvojene izmjene i dopune zakona o upravljanju otpadom i koncesijama RS-a

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su danas po hitnom postupku izmjene i dopune Zakona o upravljanju otpadom, kao i izmjene i dopune Zakona o koncesijama RS, javlja Anadolu Agency (AA).

O prestanku važenja Zakona o naknadama za korišćenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije poslanici se nisu danas izjasnili, jer o tome nije završena rasprava.

Izmjenama i dopunama Zakona o koncesijama uređuju se koncesione naknade u oblasti energetike na jedinstven način za sve subjekte.

Tokom rasprave poslanici vladajuće većine istakli su da Vlada RS na kvalitetan način želi urediti oblast energetike i koncesija. Predstavnici opozicije tokom rasprave oštro su kritikovali i tražili povlačenje ova dva zakonska rješenja navodeći da vlast loše raspolaže prirodnim resursima.

Sjednica Narodne skupštine RS počela je u utorak, a na usvojenom dnevnom redu nalaze se 32 tačke, a 23. redovna sjednica se nastavlja u ponedjeljak.

U prostorijama Narodne skupštine RS danas organizovana projekcija filma "Lica Lafore" autora Denisa Bojića o borbi banjalučke porodice Gajić sa Laforinom bolešću.

Energetika.ba / AA