Energetika.ba
Novosti

Vlada Crne Gore za sada neće prodavati Elektroprivredu

Autor: Energetika.ba
Vlada Crne Gore za sada neće prodavati Elektroprivredu

Vlada Crne Gore u aktualnom mandatu neće tražiti kupca za Elektroprivredu Crne Gore (EPCG) već će razmišljati jesu li kompaniji potrebni zapadnoeuropski ili svjetski partneri za ulaganje u određene projekte, izjavila je crnogorska ministrica ekonomije Dragica Sekulić.

- Ne samo zbog činjenice da je EPCG već dvije godine uzastopno po osnovu poreza i dividende uplatila u proračun 200 milijuna eura, nego i zbog svih drugih multiplicirajućih efekata poslovanja jedne ovako uspješne kompanije na ekonomiju - kazala je ministrica Sekulić u intervjuu za list Elektroprivreda.

Najavila je kako će crnogorska vlada tijekom ove godine usvojiti novu energetsku politiku na osnovu koje će realizirati daljnje pravce razvoja energetskog sektora u Crnoj Gori.

- U tom smislu posebnu težinu imati će definiranje daljnje vlasničke i upravljačke strukture EPCG. Radimo na analizi i očekujem da uskoro bude gotova. Jedna takva, strateški važna, odluka ne može biti donijeta dok se ne sagledaju svi elementi iz više kutova, a to zahtijeva određeno vrijeme - dodala je crnogorska ministrica ekonomije.

Energetika.ba / FENA